14.3 C
İstanbul
9 Mayıs 2024, Perşembe
Kızılay Web Banner 728X090

2024 yılının makyaj trendleri

Günümüzde güzelllik trendlerine yetişmek neredeyse imkansız. Hollywood yıldızlarının yanı sıra TikTok ve Instagram fenomenlerinin yön verdiği trendler gelecek yıl da birbirinden eğlenceli ve sofistike görünümler vadediyor. İşte 2024 yılında mutlaka denemeniz gereken trendler…

 

NOSTALJİK
“Latte” trendinin de yükselişiyle kahve ve toprak renkleri göz makyajında giderek güç kazandı. Ancak bu yıl renkli farlar makyajımıza daha çok hakim olacak. Özellikle mavi ve yeşilin öne çıkacağı göz makyajları sizi 90’lı yıllara götürecek.

BUZ ETKİSİ
Buzdan ilham alınarak yapılan gümüş ışıltılı göz makyajları, makyaj artisti Hung Vanngo’nun Gigi Hadid için yaptığı bu makyaj ile sosyal medyada trend olmuştu. Bu yıl açık pembeler, lavanta rengi ve pastel maviler göz makyajına hakim olacak.

DUMANLI GÖZLERE DÖNÜŞ
Her ne kadar son yıllarda doğallık ve sadelik revaçta olsa da bu yıl koyu göz makyajlarına dönüş olması bekleniyor. Eyeliner veya kalem ile gözlerinizi belirginleştirebilir, dumanlı bir etki yaratmak için ise koyu renkteki farlardan yararlanabilirsiniz.

DOĞAL GÜZELLİK
Dumanlı göz makyajlarını veya renkli farları bu yıl daha çok görecek olsak da “doğallık” yine makyaj trendlerinde zirvede olacak gibi görünüyor.

ALLIK ÖN PLANDA
Bu yıl “strawberry girl” terimini birçok kez duyduk. Yanakların al al olduğu bu makyajı, bu yılda hayatımızda olacak. Çilek kız makyajı, pembe ve kırmızı tonlarının ağırlıkta olduğu özellikle yanaklar ve dudakların ön plana çıktığı bir makyaj stiliydi.

KLASİKTEN ŞAŞMAYANLAR İÇİN
Klasik bir göz makyajının vazgeçilmezi eyeliner ile yapılan göz makyajları da 2024 makyaj trendleri arasında. Bu yıl grafik çizgiler çizmek yerine gözleri çerçevelemek daha trend olacak.

KUSURSUZ MAKYAJ
Geçtiğimiz yıllara damgasını vuran o kusursuz Instagram makyajları, bire bir olmasa da farklı bir versiyon ile günümüz makyaj trendlerine geri dönüyor. Cilt eşitsizliklerinin giderildiği ve kusursuz bir ten makyajının öne çıktığı görünümler bu yıl popülarite kazanacak.

Kaynak: NTV Life

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles